Ежедневни проверки и засилен контрол очакват гражданите, решили да паркират автомобилите си в крайната дясна лента на движение по големите булеварди в Пловдив. Това обещаха от предприятията "Общинска полиция" и "Общинска охрана" пред репортер на "Фокус".

В редакцията ни всекидневно получаваме множество сигнали, свързани със системно паркирали автомобили по бул." Христо Ботев", както и при новоизградения супермаркет на бул."Шести септември".

Читателите ни задават въпроса докога и без това натоварените от трафик булеварди ще приличат на безплатен денонощен паркинг. 

Началникът на сектор "Общинска полиция“ при ОДМВР – Пловдив Тодор Боюклийски ни увери, че служителите му ще направят незабавна проверка на бул."Шести септември" и при констатиране на нарушения, ще бъдат взети мерки. 

"В задачите на нашите патрули е заложено да следят за нарушителите по бул."Христо Ботев". Ежедневно имаме много репатрирани и отделно глобени автомобили. В бъдеще ще продължим с проверките, но не можем да бъдем навсякъде, защото ресурсът ни е ограничен.", сподели още той.

Шефът на ОП "Общинска охрана" Димитър Палашев каза, че ще започнат ежедневни акции и проверки по двата булеварда. Той изрази надежда чрез тях да успеят да отучат гражданите да паркират в дясната лента на движение .

"Ние санкционираме граждани, те продължават да спират там. Тези пък, които сме ги санкционирали - не спират, но се намират други желаещи да спрат. Това са ми наблюденията", коментира той нарушителите по бул."Христо Ботев".