Празнично изложение "Вкусът на Добруджа“ ще зарадва жители и гости на Добрич в утрешния 30 декември от 10:00 до 16:00 часа, предаде репортер на Агенция "Фокус". Мястото е пред Народно читалище "Йордан Йовков – 1870“.

Местни производители на чиста храна и занаятчии ще споделят своя майсторлък с гостите на изложението. Ще има демонстрация на художествени занаяти и дегустация на хранителни продукти - ръчно приготвени и поднесени лично от производителите.

Ценителите на чистото регионално производство, което обединява изложителите, могат да се докоснат до млечни продукти, мед и пчелни продукти, месни деликатеси от пасищно отгледани животни Блек Ангъс, сезонни зеленчуци, ядки и сушени плодове, студено пресован шарлан и оцет, разнообразие от натурални сокове без консерванти и оцветители, вино и други вкусни продукти с високо качество.

В арт зоната, посветена на Добруджа, ще се предлагат натурална козметика, художествено плетиво, бижута от рог и от естествени цветя. "Връщане към детството обещават коледните играчки от стъкло, сътворени в добруджанското занаятчийско предприятие за елхови украшения, едното от общо две в цяла България", отбелязват организаторите.   

Първият работен ден на Фермерски пазар - Добрич за 2023 година ще бъде 12 януари. Фермерски пазар - Добрич и фермерско изложение "Вкусът на Добруджа“ се провеждат с партньорството на Община град Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА