Година и половина затвор за хулигански действия и закани с убийство към лекар наложи Районният съд в Русе. От Апелативна прокуратура - Велико Търново уточняват за "Фокус", че подсъдимият В.А. е признат за виновен в извършване на престъпление по чл.325, ал.5 вр. ал.1 от НК и престъпление по чл.144, ал.3 вр. ал.1 от НК и му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година и 6 месеца, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Делото бе образувано през месец май миналата година в Районен съд – Русе по обвинителен акт на Районна прокуратура – Русе.

Съдът е признал В. А. за виновен за това, че на 17 януари 2021-а в кабинет на общопрактикуващ лекар в Ново село, област Русе, в условията на опасен рецидив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – викал и отправял обиди и заплахи към общопрактикуващ лекар. Той е признат за виновен и за това, че се е заканил с убийство на общопрактикуващ лекар, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Русе.