Луксозната къща, в която живее Начо Пантелеев, обвиняемият за смъртта на футболната легенда Ферарио Спасов, се продава. Това видя екип на "Фокус“. Обява за имота има публикувана в няколко брокирски сайта. Цената, която се търси е 360 000 евро, което означава, че квадратния метър струва 720 евро.

Имотът е с площ от 500 кв. м. и се намира на улица "Васил Левски“ 57 в град Лясковец. В него 24-годишния Пантелеев живее със семейството си.

В обявата е уточнено, че къщата е завършена през 2004 година. Тя е на три етажа, като единият е подземен и е пригоден за гараж за няколко автомобила, има и складови помещения. Имотът е газифициран.

На първия етаж има голямо антре с вграден гардероб и малка стая, просторен хол с всекидневна и кухня в едно, мокро помещение, санитарен възел и тераса. На втория етаж има четири спални, две бани /едната с джакузи/ и тераса.

В непосредствена близост до основната постройка е разположена едноетажна тухлена къща със спалня, хол с кухненска част и санитарен възел.

Двете къщи имат и общ двор с площ малко над 1200 кв. м.

"Фокус“ припомня, че разследването на трагедията, която се разигра на 13 ноември миналата година на главния път София-Варна край великотърновското село Шереметя, продължава и се води под наблюдението на Окръжната прокуратура в Ловеч. Според Наказателния кодекс Пантелев може да получи от 3 до 8 години лишаване от свобода.

"По случая са назначени множество експертизи. Очаква се в края на януари да станат ясни резултатите от авто-техническата експертиза“, обясни адвокатът на Начо Венцислав Фоти.