Временна организация на движението се въвежда във Велико Търново на 3-ти март. Повод за нея са различните чествания, организирани по случай Националния празник на България, предаде кореспондент на "Фокус“.

От 9:00 до 14:00 часа ще е затворена за движение улица "Васил Левски" в участъка от Студентски стол до сградата на Община Велико Търново. Движението на автобусите да става по ул. "Бачо Киро" и ул. "Седми юли" /до кръгово кръстовище на ул. "Христо Ботев“.

За времето от 17:30 до 21:00 часа ще е затворен площад "Цар Асен I", както и прилежащите му улици - "Св. Климент Охридски“ в участъка от каменния мост на река Янтра /църква "Св. 40 мъченици"/ до площад "Цар Асен І"; ул. "Иван Вазов" в участъка от кръстовището с ул. "Читалищна" до площад "Цар Асен І"; ул. "Читалищна" в участъка от кръстовище с ул. "М. Кефалов" /хотел "Царевец"/ до площад "Цар Асен І".

От Община Велико Търново уточняват и, че автобусите с номера 20, 40, 50 и 110 ще се движат по различен маршрут:

- в посока площад "Цар Асен І": движението на автобусите ще става по ул. "Независимост" и ул. "Ст. Стамболов" до площад "Велчова завера" /хотел "Янтра"/;

- в посока център движението на автобусите ще става от площад "Велчова завера" /хотел "Янтра"/ - ул. "Ст. Стамболов" - ул. "Независимост" - център.

В останалата им част маршрутите на цитираните градски автобусни линии остават непроменени.