Изборите във Великотърновска област преминаха вяло и при ниска избирателна активност, както навсякъде в страната. Така или иначе секционните протоколи са обработени на 100% и резултатите са ясни, предаде кореспондент на "Фокус“.

Интересен за жителите на региона е начинът, по който ще бъдат разпределени осемте мандата за местните депутати в следващото Народно събрание. Данните, които ви предоставяме не са потвърдени от Районната избирателна комисия.

Според желанието на хората, отишли до урните в неделя, ГЕРБ-СДС ще имат два мандата и вероятните нови народни представители от коалицията ще са проф. Костадин Ангелов, който бе водач на листата и издателят Димитър Николов, който е победител в областта по преференции, като събира цели 2 137.

Останалите формации, които са прекрачили 4-процентната бариера, ще вкарат по един народен представител. Ако това са водачите на листите, очакваме областта да бъде представена от Ангел Янчев от "Възраждане“, Людмила Илиева от коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България“, Атанас Зафиров от "БСП за България“, Йордан Цонев от ДПС, проф. Андрей Чорбанов от "Има такъв народ“ и Павлин Петров от изненадата на тези избори – политическа партия "Величие“.