До дни районната администрация на "Изгрев" в столицата започва изграждането на ново осветление в реновирания парк "Тинтява" (градинката на КАТ). За това информира във Facebook профила си районният кмет д-р Делян Георгиев.

Старите соларни лампи отдавна не работят, да не говорим, че подобен тип осветление не е ефективно за нашите географски ширини, особено през есенно-зимния период", пише той.

По думите му след ремонта на алейната мрежа и подмяната на парковата мебел, ще подменим изцяло и осветлението. Предстои изграждане на електрическа мрежа, монтаж на нови стълбове и лед осветителни тела.

По този начин общината ще изгради още едно завършено място за почивка и игра, което заедно с новостроящата се първа православна църква, ще оформи своеобразен център за кварталите ни.

"Подобряването на средата на живот и обновяването на междублоковите пространства, които тънат в разруха от десетилетия, е основен приоритет на нашата администрация през настоящия мандат. Въпреки ограничителната финансова рамка, в която районът ни е поставен и малкото време, с което разполагаме, успяхме да постигнем много и това се вижда. Район "Изгрев" уверено се променя към по-добро. Заедно направихме доста, можем и още повече", заявява д-р Георгиев.