Освободен за домашно лечение е мъжът, ударен от кола на пешеходна пътека в центъра на Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточни, че веднага след катастрофата той е откаран за преглед в Спешна помощ, където е установено, че има само охлузвания и няма сериозни травми.

"Инцидентът е регистриран около 21:30 часа. Лекият автомобил, който е ударил пешеходеца, е бил управляван от 79-годишен мъж. Пострадалият е на 22 години. Същият е бил откаран с натъртвания в Спешна помощ и след преглед е освободен за домашно лечение. Произшествието е обработено по административен ред“,обобщава Христова.

След друга катастрофа, случила се в Долна Оряховица около 14:00 часа, 62-годишен мотоциклетист е с опасност за живота.

"Раненият е настанен за лечение във великотърновската болница с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство“, обясни Христова.

Тя даде подробности и трети инцидент, случил се на пътя между Горна Оряховица и Козаревец. При него са пострадали мъж, жена и младеж. Тримата не са със сериозни контузии.

Луиза Транчева