Окосиха разделителните тревни площи по бул. "Цар Освободител“ във Варна, видя репортер на Varna24.bg. Това стана днес, след като във вторник кметът Благомир Коцев привика представители на районните кметства и фирмите по озеленяване, които извършват дейности по косене и премахване на сухи и опасни дървета. Причината са сигнали на граждани, подадени до Общината. Кметът изслуша доклади по темата от районните кметства и лично предаде постъпилите сигнали за отстраняване.

Тогава стана ясно, че до края на седмицата ще приключи косенето на тревните площи по бул. "Цар Освободител“. Днес това бе сторено в района от кръстовището до Икономическия университет към Летния театър.

До 24 май трябва да се  приключи зацветяването в централната градска част. От фирмата, която извършва така нареченото представително озеленяване посочиха, че вече са зацветени зелените площи по бул. "Мария Луиза“, част от бул. "Вл. Варненчик“, бул. "Сливница“, както и част от площад "Независимост“.

От общинското предприятие "Общински проекти и озеленяване“, което поддържа Морската градина посочиха, че до 24 май ще е приключило зацветяването около Слънчевия часовник.