Двегодишното момиченце, което почина във великотърновската болница, е било единственото дете на 29-годишната Данка Ангелова и нейния партньор. Днес близките на момиченцето бяха в търновската болница, за да получат смъртния акт и да разберат подробности, предаде кореспондент на "Фокус“. Бабата Стефка Панайотова обясни, че първоначално тя и бащата са завели детето в болницата към 21:00 часа.

"Бях в спешна помощ от там ми дадоха бележка за тук /Детско отделение бел. авт./, защото малката е била с разстройство и с повръщане. Качихме се горе и д-р Точков удари една инжекция на малката, пооправи се и ме попита "ще останеш ли булка“, викам не, по-добре към 8:00 часа /сутринта на следващия ден бел. авт./ ще дойда за инжекция, да не я оставям тук, да се заразят децата. Дадоха ми едно прахче, изпи го към 11:00 часа и към 12:00 часа детето започна да си обръща очичките. Вдигнах бащата и пак тук, от 12:00 часа до 4:00-5:00 те не могат да ми спасят детето – в Детско отделение“, разказва бабата и допълва, че екипът, който се е борил за живота на момиченцето е бил от поне осем човека.

"Това ни беше едно щастие в семейството. Отидохме при детето с бащата, да видим детето си, докторите казаха "съжалявам, детето ви почина. И това беше, започнахме да пищим, да ревем“, казва майката Данка Ангелова.