Първото майсторско ателие към творческия ни проект "Детски Арт Хепънинг "На брега на реката“ , финансиран от Общинска фондация "Русе – град на свободния дух“ вече е факт. Вълнуващ старт дадоха възпитаниците от ЦНСТ и ЦРДУ към ОС на БЧК – Русе.

С помощта на опитният екип: Ина Валентинова – художник-педагог, Марияна Георгиева–дизайнер на Работилничка "Играчки-закачки“и Георги Линджев - студент "Социални дейности“ в РУ "Ангел Кънчев" малките калфи от социалната институция изработиха гигантска плюшена риба, достойна за рекордите на Гинес и още ято малки водни обитатели.

Всички изработени гигантски играчки по време на четирите планирани работилнички ще бъдат експонирани на заключителния детски творчески хепънинг, който ще се проведе на русенския кей на 29 юни – Деня на река Дунав

СНЦ "Дунавско сияние" изказва благодарност към нашите партньори от ЦНСТ и ЦРДУ към ОС на БЧК – Русе и лично на Мариета Димитрова - възпитател в социалната институция за топлото посрещане и перфектна работа в полза на децата в риск.

За повече информация и въпроси: GSM 0882173710 / инж.Емил Георгиев – председател на Сдружение "Дунавско сияние“.