Неизвестни лица изхвърлиха отпадъци и в района на ЖП гарата. За това сигнализират будни варненци, които изпратиха и снимка. Хората, които и друг път са ни давали фотоси с отпадъци от различни места в морския град, обясняват, че е странен почерка – има обединяващ елемент – сини торби за смет.

Припомняме, че Община Варна предприема редица мерки за подобряване на сметопочистването в града. Сред тях са оптимизиране на работата на сметопочистващата фирма, по-високи санкции за нарушителите и информационна кампания, която да разяснява на гражданите и фирмите правилата за изхвърляне на отпадъци.

Преди повече от две седмици Община Варна внесе сигнал до прокуратурата, който е подкрепен със снимков и видео материал, както и сигнали от граждани. От кадрите е видно, че неидентифицирани лица изваждат от съдовете за смет чували и разпиляват боклука наоколо. В ход са засилени проверки на общински екоинспектори, съвместно със служители на "Общинска полиция“. Акцията на терен се провежда във всички райони на града.