В Пловдив се провежда брифинг заради скандалните кадри от мол "Пловдив", предаде репортер на "Фокус". В него участват районният прокурор Петър Петров, неговият заместник Атанас Илиев и Радослав Начев, зам.-директор ОД МВР Пловдив.

Акцентите:

"Районна прокуратура се самосезира след публикуване на клипа от медиите. Ситуацията е от 3 април тази година. На общ познат на трите лица е възложено да намери лесно податливо на манипулации лице, което да бъде убедено да изиграе ролята на куче и да бъде водено на каишка на обществено място.

Въпросният познат се свързва с пострадалия (на 20 години със СОП) и започва настойчиво да го увещава по телефона и във Фейсбук да се съгласи да се срещне с тримата инфлуенсъри.

Първоначално момчето няколко пъти е отказвало. Продължава изключително настойчиво да бъде убеждаван колко хубаво е да се запознае с тези лица и че може да стане известен като тях.

Все пак успява да го придума да се срещне с трите лица, които впоследствие бяха задържани. Без много-много да му обясняват, му казват, че ще бъде много известен и да не се притеснява, възползвайки се от добродушието му. Качват клипа, без дори да го покажат на пострадалия", обясни районният прокурор на Пловдив.