Виртуален тур на Самоводската чаршия във Велико Търново направи известният местен фотограф Генчо Петков, предаде кореспондент на "Фокус“. Разходката отнема около час и половина – време, в което всеки един виртуален посетител може да се потопи в историята и традициите на народа ни. Те са представени чрез основните им пазители – занаятчиите, които творят в своите дюкяни на известната търновска улица. Снимките, които туристите могат да разгледат, са над 500, като всички те са дело на самия Генчо Петков. Всичко във виртуалния тур е с 360-градусови панорами.

За удобство на посетителите има в сайта на виртуалния тур има информация за всички обекти в комплекса, вида на занаятите, работното време на работилниците. Авторът е помислил и за чуждестранните потребителите – за тях има специален "разказвач на английски език“.

Проектът е финансиран чрез Национален фонд "Култура“. Виртуалната обиколка можете да разгледате на интернет сайта: https://aek.charshiata.com/. Скоро турът ще бъде включен и към сайта на Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов".