"Ние винаги сме имали визия за развитието на община Марица и за добруването на хората в нея. Доказали сме го с действия! Нещо повече, винаги сме имали самочувствието и достойнството да предлагаме и реализираме политика за хората.“ заяви при откриване на кампанията за Местни избори 2023 кандидатът на "БСП за България" за кмет на община "Марица" и водач на листата с №1 Виолета Христодулова. Читалището в с. Труд едва побра желаещите да се срещнат с експертите в листата за общински съветници и с кандидатите за кметове на населените места.

Виолета Христодулова сподели с хората, че заедно с нейния екип ще предложат на жителите на общината смели решения, инициативност, диалогичност и  толерантност  и няма да обещават невъзможни неща.

Пред тях тя открои превръщането на община "Марица" в модерна община, с максимален обхват на електронни услуги. Общинско предприятие за извършване на малки улични ремонти  ще заработи за подобряване на благоустройството на населените места. Така ще се постигне бърза реакция и качество на свършената работа на по-ниска цена. За гарантиране на обществения ред ще бъде изградено звено "Общинска охрана", като ще бъде разширена и системата на видеонаблюдение в населените места.

Социалният патронаж за възрастните хора, развитието на нови услуги за възрастни, разширяването на обхвата на услугите "Личен асистент" и "Обществена трапезария" са акцент в социалната платформа. Като човек, експерт в образованието Виолета Христодулова предвижда в програмата за управление създаването на Общински детски комплекс, който да осигури безплатни занимания по интереси в детските градини и училищата в областта на чуждите езици, изкуствата и  спорта.

"Важно е да чуем хората и затова ще създадем Граждански консултативен съвет към кмета на Общината и кметовете на населени места.“, ангажира се Христодулова. Иницииране на местни референдуми по важни за населените места проблеми, подкрепа за включването на гражданите в неформални граждански структури за взаимодействие с местната власт, граждански контрол на предложенията и решенията на Общински съвет и кмет, както и общински Омбудсман са предложенията за подкрепа на развито и активно гражданско общество.

Своеобразен доайен сред кандидатите за кметове Красимир Минков, успешен кмет на с. Труд  пожела сполука на кандидатите в предстоящите избори и открои няколко важни момента - на първо място, да бъдат уверени, тъй като знаят  и могат, на второ място – да разчитат на хората в населените места, които ще са техния най-голям съюзник, и на трето място, да вярват и работят за общата кауза - За по-добър живот в община "Марица".

"Всички искаме да имаме една работеща, красива и просперираща община. С тази нагласа преди осем години станах кмет на село Труд. Днес се изправям отново пред своите приятели, съмишленици, пред всички вас, защото вярвам, че заедно, през тези години успяхме да съградим много. Важно е да си подаваме ръка в трудни моменти. И точно на това се научихме в село Труд. Затова и успяваме там, където другите ни пречат. Така имаме нов парк, реновирахме улици и ще продължим да го правим. Защото всички заедно можем да живеем по-добре!“ заяви Красимир Минков пред своите съселяни, а думите му бяха дълго аплодирани.

Победа на 29 октомври пожела и народният представител от БСП за България Манол Генов. Той сподели, че отдавна не е виждал толкова млада листа и толкова сплотен екип. Според него общинската политика е най-близо до хората, до техните ежедневни проблеми и потребности. "В листата са познати и утвърдени общественици, но и много представители на младото поколение, което очаква реална промяна в общината.“, категоричен бе в успеха им депутатът от БСП. 

Началото на кампанията на БСП за България за община "Марица" бе даден с водосвет за здраве и успех в начинанието и с поклон пред паметника на Апостола на Свободата, издигнат в село Труд.