Видинският кмет д-р Цветан Ценков днес се срещна с представители на две висши учебни заведения, предаде репортер на "Фокус". Те представляват два от университетите, които участват в двудневната "Панорама на висшите училища“, домакин на която е дунавския град.

Д-р Ценков посрещна в кабинета си представители на ръководството на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров“ – Варна, водено от флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и на Тракийски университет – Стара Загора, начело с доц. д-р Стойчо Методиев, ръководител на Център за кариерно развитие.

Кметът запозна своите гости с историята на два военни паметника, с които се гордеят видинчани – паметникът на загиналите във войните на централния площад "Бдинци“ и на Скърбящия воин на площад "Съединение“.

Проф. Боян Медникаров, като началник на ВВУ "Н. Й. Вапцаров“ отправи покана към видински ученици да се включат в "Седмица на курсантското управление“, която ще се проведе в средата на месец май във Военноморското училище в морската ни столица. В нея ще участват курсанти от няколко европейски държави. В рамките на проявата младите хора ще живеят в учебното заведение и отблизо ще се запознаят с предлаганите професии, ще присъстват на бал, с който ще завърши Седмицата.

По време на срещата бяха обсъдени възможности за сътрудничество между Община Видин и двете висши учебни заведения.