Видинската регионална библиотека даде старт на кампанията "Време за приказка“, предаде репортер на "Фокус“. С четене на приказки и разходка с електрическия библиобус бе открита традиционната кампания, част от деветнадесетия Маратон на четенето. Първата изява бе посещение при децата от детска градина "Желязко Попниколов", които направиха и първата си разходка с Библиобуса, разказа директорът на институцията Десислава Иванова.

Пътуващата библиотека по проект "Книгите в търсене на (по)читатели" също се включи в Маратона на четенето с посещение в село Гомотарци. Там децата изработиха книгоразделители и нарисуваха любим герой от приказките, които библиотекари им прочетоха.

Кампанията  е част от Маратон на четенето, организиран от Българската библиотечно-информационна асоциация, съобщиха от видинската библиотека. През целия месец април  в Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев“ са организирани  редица инициативи. Малчуганите  ще могат да участват в приказни пътешествия с библиобус, в театрална работилница "Играй с мен“ с участието на кукловода Минка Сурдолова, в среща-разговор с ученици за ползите от четенето, дискусии и интерактивни игри "Книжни приключения“, открити уроци на тема "Прототипи на героите от романа "Под игото“ и "Вазов и литературата“, учебен част в библиотеката, представяне на книги и др.

Електрическия библиобус  на библиотеката всяка събота от 10 до 12 ч. ще вози децата в  крайдунавски парк на Видин.

Кампанията "Време за приказка“ се посвещава на Международния ден на детската книга – 2 април, и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април. По повод 2 април ръководството на  видинската библиотеката подари на всички желаещи нови читатели до 18 годишна възраст безплатна читателска карта.