Видин днес е спирка от националното турне "Пътят на предприемача", предаде репортер на "Фокус“. След Враца и Монтана, в 130-годишната напълно реновирана сграда на видинската Синагога, превърната в Културен център "Жул Паскин", дунавския град е третата спирка на инициативата в Северозападна България.

Организатори на събитието са София Тех Парк и Джуниор Ачийвмант (Junior Achievement Bulgaria). В рамките на инициативата са предвидени образователните курсове и други прояви насочени към ученици, студенти и хора с бизнес идеи, каза Елица Моллов от София Тех Парк. Тя допълни, че идеята на информационните срещи е да провокира  участниците в срещите  и да ги насочи да са инициативни и предприемчиви.

Събитията ще са безплатни и по време на тях лектори ще разяснят в детайли необходимите стъпки по пътя на предприемачеството.

Националното турне преминава през 13 града. По време на информационната кампания организаторите се срещат с представители на местната власт, на университети, училищата с много и разнообразни хора, които се интересуват от темата за предприемачеството. По време на срещите  лектори и ментори влизат в конкретика и показват първите стъпки по пътя на прохождащия бизнес, разказват своя  личен опит.

Националната кампания "Пътят на предприемача“ се организира от София Тех Парк в партньорство с Junior Achievement Bulgaria, с подкрепата на Enterprise Europe Network - EEN и общините в градовете домакини

Събитието е с предварителна регистрация на адрес https://forms.gle/APdU9qbwDHZaQpVH9, то има отворен характер  и е с вход свободен.

Срещата във Видин е днес - 19 април, от 16:00 часа, в Културен център "Жул Паскин".

Ирена Данаилова