Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров присъства на подрязването на лозовите масиви в Поморие, предаде репортер на "Фокус". На място бе извършен и тържествен водосвет по повод днешния празник - Трофоновден. 

"Само когато сме заедно и са обединени усилията на централната, местната власт и представителите на бранша, можем да постигнем резултати. Днешният празник е изключително хубав с това, че въплъщава надеждите на всеки един за по-добра реколта, за по-добро бъдеще. Това, което ние ще направим като държава, е да подкрепяме предприемачите и местните власти за подобряване стандарта на живот и условията за бизнеса", заяви Лазар Лазаров. 

Той посочи, че са проведени срещи с местните, по време на които са коментирани предизвикателствата, свързани с възстановяването на силите след природните бедствия. "Разговорите продължават, ще проведем още срещи, по време на които ще обсъдим и възможностите, които може да предложи държавата за подкрепа", добави Лазаров. 

На празника присъстваха още зам.-министърът на на земеделието Тодор Джиков, областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова, както и кметовете на Поморие и Малко Търново.