До края на следващия  месец ВиК - Сливен асфалтира разкопаното по водния цикъл. Това стана ясно на  работна среща в Областна администрация днес. На срещата бяха обсъдени ходът и изпълнението на проекта за водния цикъл на град Сливен.

В срещата, провокирана от множеството сигнали за задръствания и трудно придвижване по основни пътни артерии в града, взеха участие областният управител Минчо Афузов, заместник-областният управител Антоний Андонов и управителят на "Водоснабдяване и канализация – Сливен“ ООД инж. Севдалин Рашев. Обсъдени бяха сроковете, финансирането и своевременното завършване на основните дейностите по проекта за водния цикъл на град Сливен, както и актуалният за гражданите въпрос за проходимостта на улиците след полагането на водопроводните и канализационни тръби.

По отношение възстановяването на настилките, управителят на ВиК информира, че е почти завършено асфалтирането в Промишлена зона, а в момента интензивно се работи по бул. "Христо Ботев“ и улица "Карандила“. Предстои да започнат и асфалтовите дейности по бул. "Панайот Хитов“. Приоритетно се довършват работите по основните улици на град Сливен, след което ще се пристъпи към завършване на останалите обекти.

Инж. Севдалин Рашев бе категоричен, че до края на месец октомври 2022 година ще приключи цялостното асфалтиране по водният цикъл в Сливен.