Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и кметът на Бургас Димитър Николов ще открият зала "Арена Бургас“ на 18 май (четвъртък). Събитията в програмата стартират в 18.00 ч., а от 19.00 ч. ще се проведе мач №3 от полуфиналната серия на Националната баскетболна лига между "Черноморец“ и "Рилски спортист“. Входът е свободен, съобщиха от Министерството на младежта и спорта. 

Всеки посетител ще получи на някой от трите пункта на входа на съоръжението безплатен билет с указано място за сядане. За да се избегне струпване и чакане, вратите на залата ще бъдат отворени два часа преди началото на откриването, тоест в 16 часа. Призоваваме посетителите да изпълняват инструкциите, които ще им бъдат дадени при входа на залата и да сядат на посочените им места в разрешените сектори.

Зала “Apeнa Бypгac" е на пет нива. Тя е единствената в страната, която отговаря на всички изисквания, позволяващи домакинството на европейско и световно първенство по лека атлетика на закрито. Освен всички лекоатлетически дисциплини, в нея ще могат да се практикуват xaндбaл, бacĸeтбoл, бoйни cпopтoвe, вoлeйбoл, художествена гимнастика и много дp. Съоръжението включва 3 тpeниpoвъчни зaли, тpиeтaжeн пapĸинг, както и допълнителни обслужващи помещения.