Има вероятност летният сезон да надхвърли нивата от 2019-а година. Това каза за "Фокус" Веселин Налбантов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и хотелиер в Слънчев бряг.

"Има отворени хотели, очакваме добър сезон. Искам да кажа на недоборжелателите, защото в България имаме такива, че Слънчев бряг ще има сезон, както е имал и ще има все повече и повече. Това е една уникална дестинация, защото, както съм казвал и друг път – имаме прекрасен въздух, колегите се грижат добре за своята собственост, базата ни е на високо ниво. Ще се справим и с персонала, и с туристите. Всичко е идеално, но според мен има едно лошо нещо, което държавата може да реши – да прехвърли инфраструктурата към Общината. Там се къса нишката", заяви Налбантов.

Той посочи, че от чуждестранните туристи в Слънчев бряг напоследък се срещат най-много румънци, а след тях – поляци и чехи.

Относно наскоро излезлия британски документален сериал за Слънчев бряг, Веселин Налбантов коментира следното: "Подобни публикации имаше и преди няколко години. Истината е, че една част от британските туристи са младежи, които идват, за да пият, невъзпитани са и са арогантни. Иначе ние приемаме туристи от цял свят. Как така не се намериха други, които да правят подобни коментари? Ние от това не трябва да си правим изводи и не трябва нашата преса да го тиражира. Към британците ние винаги сме били доброжелателни".