Конкурс за изработване на коледна украса и коледни картички обяви Община Добричка, предаде репортер на Агенция "Фокус". За поредна година "Весела коледа за всички“ ще зарадва самотно живеещи възрастни хора с красотата на детското творчество. 

По традиция и тази година в навечерието на Рождество Христово всички детски творби ще бъдат предоставени на социалния патронаж в селата на територията на добруджанската община. С коледни картички ще бъдат зарадвани живеещите в Дома и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в село Опанец. Идеята е тези възрастни самотни и болни хора да получат подарък, сътворен от децата.

В конкурса могат да участват ученици от всички класове от 13-те училища в община Добричка. С празничната инициатива Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните дава възможност за изява на талантливи деца и фокусира вниманието към проблемите на хората от уязвимите групи.

Коледните картички трябва да бъдат изработени от природни и екологични материали и да съдържат пожелание. Детските проекти ще бъдат оценявани от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Добричка Соня Георгиева. До класиране ще се допускат само индивидуалните творби. Крайният срок за участие в инициативата на Местната комисия за борба срещу противообществените  прояви на малолетните и непълнолетните е 5 декември.

Информация за регламента на конкурса "Весела коледа за всички“ е публикувана на сайта на Община Добричка - www.dobrichka.bg, секция "Образование“ – "Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“.

Жулиета НИКОЛОВА