Велопоход с участието на 100 ученици от училищата в Белия град е част от спортния празник по повод Деня на европейското сътрудничество, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. Крайбрежната алея, известна като Дамбата, с невероятна панорамна гледка на морския залив, бе мястото, където децата караха велосипеди в продължение на часове. Велосипедите са осигурени от общината. 

Участниците в спортния празник получиха разнообразни подаръци от Техническия секретариат на офиса на програма ИНТЕРРЕГ VА в румънския град Кълъраш, който е основен организатор на проявата. Гости на празника бяха участници от Букурещ и Община Александрия от северната ни съседка.

Програмите  ИНТЕРРЕГ за териториално сътрудничество са ключов елемент от политиката за сближаване на Европейския съюз. Целта им е да решават общи проблеми на съседни региони в области като здравеопазване, образование, младежи, транспорт, околна среда, наука и култура.

Мащабният проект на Община Балчик за най-дълга крайбрежна алея стана финалист за Строителните Оскари през 2020 г. Построена като брегоукрепително съоръжение в Белия град, Дамбата е една от най-големите атракции за туристи и местни хора в Приморска Добруджа. Тя е и любимо място за разходки, привлекателен маршрут за многото уикенд пътешественици и хора, които водят активен начин на живот чрез спорта.

Жулиета НИКОЛОВА