С обновена баскетболна зала, в която могат да се играят международни срещи, разполага Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус". Съоръжението се намира в южното крило на стадион "Ивайло".

От Общината уточняват, че след ремонта залата отговаря на всички критерии на световната федерация FIBA. Проектът, изготвен от "Етър-49“ с помощта на местната администрация и ОП "Спортни имоти и прояви“ е финансиран от спортното министерство.

Със средства на клуба са закупени нови табла и кошове, протектори, пейки със седалки, оформена и зала за теоретична подготовка. А преди няколко години по проект на Общината залата бе санирана, поставена бе нова дограма, топлоизолация, смененибяха осветлението и отоплението.

При откриването кметът Даниел Панов подчерта, че местната администрация работи в отличен синхрон с Министерството на младежта и спорта, а още едно доказателство за това е предстоящото изграждане на зала за спортна стрелба в Спортно училище "Георги Живков" – тя ще е готова до есента. Той поздрави родителите за подкрепата, която оказват на децата и пожела много успехи на "Етър-49“.

Министър Весела Лечева, която бе гост на събитието, също открои отличната съвместна работа с Община Велико Търново и посочи, че въпреки ограничения бюджет министерството подкрепя проекти

като този в старопрестолния град, даващи възможност на децата да тренират ежедневно.

Залата по баскетбол вече е в завършен вид и е сред най-добрите в страната, увериха директорът на ОП "Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов и Мартин Дурчев. Весела Лечева и Даниел Панов получиха от Дурчев виолетови фланелки с логото на "Етър-49" и имената им.