Първият по рода си Фестивал на способностите се провежда днес в старата столица, съобщават от пресцентъра на Община Велико Търново.  В парк "Марно поле“ са разположени 20 ателиета, в които потребители на социални услуги от града, общината и от цяла България демонстрират своите умения, таланти и сръчност в сферата на занаятите, художествените изкуства, изработването на сувенири, ръкоделия и други.

Фестивалът бе открит от заместник-кмета на старата столица Снежана Данева-Иванова, която поздрави организатори, участници и гости от името на кмета Даниел Панов.

"Това хубаво събитие ни показва, че Велико Търново е град, в който човечността, добротата и подкрепата за хората винаги са на водещо място“, посочи Снежана Данева-Иванова. Приветствия отправиха също Соня Владимирова от Българската асоциация на лица с интелектуални затруднения – партньор на общината в организацията на събитието и Росица Димитрова – директор на общинската дирекция "Социални дейности и здравеопазване“.

Финалът на фестивала е тази вечер в 18,30 часа с концерт, който е със свободен вход и ще се проведе в Голяма зала на Община Велико Търново.