Областният управител проф. Мария Нейкова организира в навечерието на Великденските празници благотворителен концерт. Събраните средства ще бъдат използвани за изографисването и направата на олтара на бъдещия православен храм "Св. Живоприемен източник“ в бургаското село Драганово. В концерта ще участват Тони Димитрова, Вокално трио DЕJA VU, Дует "Бургас“, Василена Чернаева, ПФА "Странджа“, Народен хор "Трепетлика“, ДВГ "Изгревчета“, ТК "ЛУКОЙЛ Нефтохим“, КСТ "Бургас-1975“, КСА "Нефтохимик-2011“, Пламена Бенова, възпитаниците на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров“ – Светлина Наумова, Аглая Тодорова, Ния Стоянова, Мартин Николов и др.

Концертът ще се проведе на 12 април от 19,00 ч. в Конгресния център, зала "Черноморие“ на Морска гара – Бургас. Входът ще бъде свободен, като всеки, който желае да даде частица от себе си и да се включи в това християнско дело може да остави своята лепта в разположените урни в залата или по банков път по дарителска сметка: BG53RZBB91551007196290

"Св. Живоприемен източник“,

с. Драганово, община Бургас

Припомняме, че през лятото на 2022 г. кметът на бургаското село Драганово - Исмет Реджеб, заедно с църковното настоятелство потърсиха съдействието на проф. Нейкова за изграждането на православен храм в населеното място. Така започна кампанията по набирането на средства изцяло с благотворителност, в която се включиха училища, фирми, държавни институции, частни лица. Резултатът 7 месеца по-късно е, че благодарение на съпричастността на всички, включили се в кампанията, строежът на храма е в заключителен етап и предстои изографисването и изработването на олтара.

"Преди броени месеци направихме първата копка на една поляна и сигурно в повечето хора е таяло съмнението, че храмът ще бъде построен толкова скоро. Но ето, че благодарение на щедростта и добротата на хората, храмът ще отвори врати на 15 август, когато православният свят почита Св. Богородица. И така малкото бургаско село, където мирно и в взаимопомощ живее смесено население, ще има вече и православен храм“, сподели областният управител Мария Нейкова.