С монументален стенопис в Босилеград откриват 30-то юбилейно издание на Великденския фестивал. Това каза пред "Фокус“ Александър Димитров от "Глас Пресс“ и директор на традиционния Великденски фестивал. За 30-ти пореден път Босилеград ще посрещне гости от близо и далеч. Фестивалът започва на 13 април и ще продължи до 18 април.

"С освежаването и изработването на мащабен великденски стенопис, пред двора на училището, където е съсредоточена по голямата част от празничната програма се даде символично начало на поредната Великденска приказка, която предстои да бъде разказана“, каза Александър Димитров.

Той посочи, че гости в Босилеград са били отново "Новите майстори“ от Кюстендил. Школата по рисуване, чийто ръководител е Евгени Серафимов, е създала великолепна великденска композиция на почти 40 квадратни метра. Празничната композиция е със запомнящи се ярки, фосфоресциращи цветове. Пъстроцветна дъга грее над блесналите шарени яйца. Стенописът е изпълнен с много пролетен великденски дух и вече очаква първите гости на фестивала.

Венцеслав ИЛЧЕВ