Вечер на спортиста се проведе снощи в Чепеларе, като официален гост на нея беше Белчо Горанов – генерален секретар на Български олимпийски комитет. Това съобщиха от Общината.

Като един отбор "Вечерта на спортиста“ събра Български олимпийски комитет, олимпийска шампионка, носител на големия кристален глобус, участници в олимпийски игри,  световен младежки шампион, участници в световни и европейски първенства, почетни граждани на община Чепеларе, треньори, спонсори на отборите в града и други видни спортисти и спортни деятели.

След традиционното родопско посрещане с гайда и музикален поздрав в изпълнение на Илия Учиков и Мариана Ангелова, кмета на общината Боран Хаджиев връчи почетни грамоти за принос в развитието на спорта и спортната дейност в община Чепеларе на спортисти, които тази година отбелязват своите юбилейни годишнини и спортни деятели.

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов гордо поздрави присъстващите с думите, че "може би на глава население в Чепеларе има най-много спортисти“ и подари от юбилейното издание на книгата "България в олимпийското движение 1896 – 2023“ на действащите към момента треньори от отборите в Чепеларе. В книгата има специално отредено място на четирима чепеларци -  единствената златна олимпийска шампионка по биатлон на България Екатерина Дафовска, Боран Хаджиев - дългогодишен национален треньор по биатлон и  личен треньор на Дафовска, носителят на големия кристален глобус - сноубордист номер 1 на България - Радослав Янков и Лилия Пандурова- зам. спортен директор в БОК.