Нова опция за закупуване на билети за посещение има Зоопаркът в Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Нововъведението дава бърз и удобен начин за онлайн планиране на разходка в зоокъта, дом на животни от почти всички континенти. Услугата е достъпна през сайта на зооградината – https://zoo.starazagora.bg/, през официалната ѝ страница във фейбсук - https://www.facebook.com/profile.php?id=100057263027627, както и сканирайки QR кода.

Посетителите, закупили онлайн билет, могат да го принтират или запазят в телефона си, като на място е необходимо единствено да го маркират на четеца на турникетната система при входа - без да чакат допълнително.

Услугата е дело на URBO Studio, които ряботят в сътрудничество със зоопарка, за да имат любителите на животните и природата улеснен достъп до най-предпочитаното място за разходка в Стара Загора.

Посетителите от 4 до 18-годишна възраст, както и пенсионерите, заплащат такса от 3 лева, а за хората над 18 години – билетът струва 6 лева. Безплатно е  за гости до 3-годишна възраст, както и за хората с увреждания с 50% или повече намалена работоспособност.

Съвсем скоро ще бъде достъпна и опцията за електронен билет при груповите посещения. Пропуск за зооградината при над 10 възрастни струва 4 лева на човек, а при групи над 15 души, от 4 до 18 години – 2 лева, като към момента може да се купи само на касата на Зоопарка.  

Рени АТАНАСОВА