Кметът на община "Родопи“ Павел Михайлов и кметът на село Марково Десислава Терзиева дадоха старт на строителните дейности по изграждането на кръгово движение на входа на селото в посока от и за Пловдив и Околовръстното шосе. Двамата лиснаха менче с вода, а отец Рашко направи водосвет за здраве и успех на начинанието.

На събитието присъстваха заместник-кметът Емилия Иванова, общинските съветници от Марково Ангел Рахов и Георги Кръстев., управителят на ВиК-Пловдив инж. Огнян Кулишев, представителят на фирмата-изпълнител инж. Паун Иванов, десетки граждани.

"Благодаря, че добрият разум надделя и след двугодишна борба, този важен за Марково и общината проект най-после ще бъде реализиран. Изграждането на кръгово кръстовище в селото е един от най-важните обекти в капиталовата програмата на община "Родопи“ за тази година и е част от политиката ни за повишаване на пътната безопасност“, коментира кметът на община "Родопи“ Павел Михайлов.

"Като се работи в екип и в полза на гражданите всичко се получава“, поздрави и кметът на Марково Десислава Терзиева.

Кръстовището ще бъде разположено в началото на улица "Захари Стоянов“ до стопанския двор. Проектът предвижда изграждане и на прилежащата инфраструктура към новоизградената улица "Източна“ и в посока Гробищен парк. По улица "Захари Стоянов" в участъка от гробищния парк до кръговото кръстовище, ще бъде подменен и водопроводът. Инвестицията е за близо 800 хиляди лева, а средствата са осигурени от бюджета на общината.

Мястото е изключително натоварено и рисково. Тук се събират четири лъча, а откъм Стопанския двор на селото и Индустриалната зона движението на камиони и ТИР-ове е непрекъснато.

Точно преди три месеца, при тежък инцидент, един човешки живот беше отнет.