В Кюстендил предстои важна капания. В интервю за "Фокус“ Любомира Велинова от "Клуб за бъдеще“ – Кюстендил съобщи, че на 6 април предстои пролетната кампания "Капачки за бъдеще“. Тя ще се проведе за времето от 9.00 часа до 13.00 часа на паркинга зад Общинския драматичен театър.

На обособения пункт могат да се предадат пластмасови капачки и кенчета, със събраните средства ще се закупи медицинско оборудване в детски и неонатални отделения.

"На 6 април, тази събота, ще проведем нашата кампания. Тя представлява събиране на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Със събраните средства ще закупим необходимата апаратура за детските отделения“ каза Любомира Велинова.

"Фокус“ призовава всички отговорни граждани да се включат в кампанията. През 2023 година, благодарение на каузата "Капачки за бъдеще“, кюстендилската болница се раздели с един над 40-годишен транспортен кувьоз и получи  нов - с кислороден модул, с овлажнител за въздух, с отоплителна система, сензори за температура на въздуха и на кожата на бебето, батерия за случаите, когато наблизо няма ток, удобна количка.