Билетите за несъстоялите се концерти от "Мартенски музикални дни“ могат да бъдат върнати на каса "Опера“ или презаверени за следващите фестивални вечери до 28 март, това съобщават организаторите на ежегодния русенски фестивал "Мартенски музикални дни". 

В продължение на 63 години фестивалът изгражда облика на Русе като една от най-привлекателните културни дестинации на картата на България и региона.

Концерти и спектакли, световноизвестни артисти от десетки страни на Европа и света, нови имена и фестивални дебюти, майсторски класове, изложби, акции, пърформанси, представяне на книги - всичко това е част от широкото културно пространство на фестивала през изминалите години.

Тазгодишното издание на МФ "Мартенски музикални дни“ включва общо 23 музикални и съпътстващи събития с участието на артисти, ансамбли и оркестри от европейската и световната сцена.

Фестивалът привлича любителите и ценителите на музикалното изкуство с атрактивни международни проекти, разположени в широкия диапазон от барока до съвременната музика и джаза.