От януари 2023 година бургаските майки ще могат да закупуват ваучерите за храна на общинската Детска млечна кухня и онлайн, съобщиха от Общината. За целта се разработва уеб приложение за електронна продажба на купони за детска храна, което ще позволи лесно, бързо и в удобно за родителите време и място да заявят и ползват услугите директно от своя смартфон или компютър.

Услугата "Виртуална кухня“ е насочена към родители с деца от 10-месечна до 3-годишна възраст, които желаят да ползват или вече са потребители на Детска млечна кухня – Бургас. Чрез нея те ще получават справки по заявените и закупени ваучери и ще имат възможност да проследят плащанията си и изразходването на закупените ваучери.

Новата електронна услуга ще предложи на родителите възможности за онлайн заявка за хранене от Детска млечна кухня, купуване на ваучери за храна по електронен път или на касите на "Изипей“ /EasyPay/, достъп до полезна информация, свързана с работата на детската кухня и изхранването на децата. Всеки родител ще може да се запознае още с хранителните стойности, алергените и менюто за всяка възраст на детето.

След като е готова новата електронна услуга, ще бъде обявен и тестов период за опознаване на функциите и работата с нея.

През последните години Детска кухня – Бургас разширява все повече своята услуга, като в момента общият брой на раздавателните пунктове на територията на общината е 29, а родителите, които ползват услугите й са над 1400 и продължават да се увеличават.