Искам всеки да знае колко е важно максимално бързо да имаме избран председател на общинския съвет. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в началото на поредното 1-во заседание на Столичния общински съвет, което се провежда за четвърти път, предава "Фокус".

Преди това Терзиев отбеляза, че не е смятал да говори днес, тъй като нямало какво ново да сподели от основните му дейности: "Плюс това смятам, че доста прозрачно подхождам към работата. Вратата ми е отворена за всеки един който вижда някакъв проблем и търси решение в моите компетенции. Реших все пак да кажа няколко думи".

"Много неща, които касаят града ни и имат много сериозно материално значение не могат да се случат без някакво решение на този проблем. Това, което с екипа ни сме реализирали като краен срок да имаме общински, който да заработи е 12-ти декември, за да може да влезнем в срок до края на годината, за да се приемат всички решения. Това означава да изберем максимално бързо председател на Общинския съвет, да се направят разпределения по комисии, да има готови доклади и всичко да бъде предвижено, за да може да избегнем това да загубим много пари, да не посрещнем някое плащане", категоричен беше Терзиев.