Кметът на София Васил Терзиев посети Национална спортна академия за среща с ректора проф. Красимир Петков и академичното ръководство, предава Sofia24.bg. В първата си визита като столичен кмет г-н Терзиев се запозна със структурата, учебно-спортната база и основните дейности на Академията, свързани с нейния образователен профил и социално отговорна мисия като единствено по рода си висше училище за България.  

Ректорът проф. Красимир Петков и неговият предшественик на поста проф. Николай Изов, понастоящем помощник-ректор, представиха пред кмета Терзиев някои от най-важните инфраструктурни реновации и новоизградени обекти в Академията през последните години.

Кметът посети Заседателната зала и изцяло ремонтираната закрита лекоатлетическа писта, чието официално откриване предстои в началото на учебната година.

"Изключително съм изненадан и впечатлен от средата, която сте изградили. Това, което сте постигнали е забележително и много различно от моите спомени за кампуса на НСА преди години“, сподели Васил Терзиев.

Той разгледа и музейната експозиция в Образователния и олимпийски център.

В разговорите бяха обсъдени важни въпроси, свързани с възможностите за подобряване на инфраструктурата около НСА – тротоари, пътна настилка, осветление и др., което ще бъде от полза за безопасността не само за студентите и академичната общност на НСА, но и за големия брой столичани от всички възрасти, които използват съоръженията на Академията за спорт, разходка и отдих, както и за участниците в многобройните спортни събития, провеждащи се в НСА.  

Предмет на срещата бяха и дългогодишните традиции на добро сътрудничество със Столична община при реализацията на множество инициативи с насоченост образование, спорт и младежки дейности, сред които са ежегодните ученически игри, детски летен лагер по изкуствата и спорта, събития от календара на София – Световна столица на спорта и други.

Дискутирани бяха също предстоящите дейности по Концепцията за интегрирани териториални инвестиции – Югозападен регион, в която НСА е водеща институция, а Столична община – партньор.В срещата участваха също доц. Христо Андонов – зам.-ректор по учебната работа, проф. д-р Иван Мазнев – гл. секретар, Валентин Добрев – директор "Административно-стопански дейности“, Димитър Дилчев – член на Съвета на настоятелите на НСА и директор на Центъра за градска мобилност.