Кметът на София Васил Терзиев откри XVIII международен фестивал "Гергьовско веселие“ в Кремиковци. Фестивалът се проведе пред манастира "Свети Георги Победоносец". От СТолична община съобщиха, че организатори на събитието са Сдружение "Гергьовско веселие“, ансамбъл "Кремиковци" и Народно читалище "Кремиковци-1906“.

"Искам да благодаря на отец Серафим и на хората от манастира за това, че се грижат за това свято място. Благодаря им и за това, че пазят традициите, защото те ни правят българи и трябва да ги съхраним“, каза Терзиев. 

Той пожела здраве на всички присъстващи и да бъдем добри. Столичният кмет  посочи, че Кремиковският манастир заслужава нов, по-добър път. Терзиев пое ангажимент още догодина хората да стигат по нов път до манастира.

Зам.-кметът Иван Василев също отправи поздрав към участниците във фестивала с думите: "Бъдете здрави, бъдете храбри, съхранявайте българските традиции и да ги предавате на бъдещите поколения". 

На събитието присъстваха още председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, кметът на район "Кремиковци" Лилия Донкова и народните представители Деница Симеонова и Йордан Терзийски.