Кметът на София Васил Терзиев постави символичното начало на строителните дейности за разширение на столичното метро със 6 км през кварталите "Слатина" и "Гео Милев" до бул.“Цариградско шосе“, предава "Фокус".

"Благодаря ви, че сте тук с нас на първата копка на този толкова важен и чакан проект, който има отношение към това как ще се придвижват по-ефективно 75 хил. софиянци и как ще изберат да слязат от колите си.

Както сме заявявали не веднъж - за нас развитието на градския транспорт е централна тема и ние ще продължим да инвестираме в развитието на метрото. Тук е моментът да благодарим на предишната администрация - на инж. Братоев, на всички, които са участвали в подготовката, развитието и финансирането на този проект, за да може ние днес да бъдем тук", коментира градоначалникът.

На събитието присъстваха кметът на София Васил Терзиев, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, ръководителят на представителството на ЕК за България Бойко Благоев, ръководителите на Управляващият орган на Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 и "Метрополитен" ЕАД.

Терзиев заяви, че се ангажира да продължи добрата традиция: "Така че 2024 година, когато този проект бъде завършен и други, които тепърва започват, да има пак кой да идва да прави първи копки и да развиваме транспорта на града".

"Изминат е доста дълъг път, а ние се ангажираме като администрация да оказваме пълно съдействие за каквото е необходимо, за да може този проект да бъде приключен навреме и всички живущи на този район да могат да се възползват от един много по-удобен начин на предвижване. Поздравления и на добър час на всички", завърши кметът Терзиев.