Изборите свършиха и трябва вече всички ние да работим за гражданите. Държа на принципния подход, че няма да има различно третиране на който и да било районен кмет, независимо от коя политическа партия е. Това написа във Facebook кметът на София Васил Терзиев.

"Ще търсим възможност заедно да свършим най-добре работата, за която са ни избрали. Това включва децентрализация в рамките на София. Важно е кметовете на райони да имат контролните инструменти, за да могат най-бързо да взимат решения.

Децентрализацията като модел на работа на местно ниво и взаимодействие с централната власт трябва да бъде построена от най-високо ниво в държавата до малкото кметство. Това включва и активен диалог с всички успешни кметовете и с държавата. Радвам се, че министър-председателят акад. Николай Денков и министърът на финансите Асен Василев се отзоваха за срещите ни и очакваме диалогът с местната власт да продължи, за да могат общините да планират по-добре бюджетите и ресурсите си", пише още градоначалникът.

"Надявам се на местно ниво да постигнем принципите на прозрачност в служба на нашия работодател - гражданите", допълни Терзиев.