Кметът на София Васил Терзиев присъства на извънредното заседание на СОС днес, предаде репортер на Sofia24.bg. Той представи четиримата зам.-кметове Надежда Бобчева, Никола Барбутов, Надежда Бачева и Яна Генова, които вече са назначени. Терзиев запозна общинските съветници с визитките на новите заместник-кметове. До началото на декември ще стъпят в длъжност още няколко заместник-кмета на ключови управленски ресори.Терзиев също така представи техните номинаци. Това са Никола Лютов, Иван Матов, Гергана Москова, Иван Гойчев.  

Васил Терзиев говори и за План сметката за чистотата на Столична община. Както е известно, тя беше публикувана за обществено обсъждане на 24 ноември. 

Столичният кмет също така внесе яснота и относно прекратения договор на директора на Общинското предприятие “Столично предприятие за третиране на отпадъците".

"Считано от 24 ноември е прекратен договорът на досегашния директор на СПТО по взаимно съгласие. Конкурс ще бъде обявен в най-кратки срокове. Господин Николай Савов поема длъжността временно изпълняващ длъжността директор на СПТО. Той има дългогодишен опит в областта на управлението на отпадъците и е работил като директор на предприятието от неговото създаване през 2013 година до 2016 година. Той се ангажира с това да получим пълна информация за състоянието на завода за отпадъци. Управлението на отпадъците и осигуряването на чистотата в града са сред основните ангажименти на Общината. 

При начален анализ на дейността на предприятието миналата седмица са открити несъввместими с добрите управленски методи практики вследствие на което беше възложено цялостно проучване на дейността в завода, които да установят дали общественият ресурс се управлява по най-прозрачния и ефективен начин. Както и дали управлението на отпадъците се реализира максимално ефективно" каза Терзиев.