Цветно, просторно, красиво и привлекателно място е обновената библиотека на Училището за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски“ във Варна. Официалното откриване беше днес, а директорът на учебното заведение Емил Груев информира, че финансирането на обновлението е чрез националната програма на МОН за подобряване на условията за обучение по хуманитарни науки. Средствата получени от министерството са били удвоени от собствения бюджет на училището.

Всъщност библиотеката е неразделна част от визитната картичка на СУ за ХНИ "Константин Преславски“. Тя е открита на 02.02.1989 година и носи името на професор Александър Ничев – един от големите авторитети на класическата филология, преводач на античната и класическа древност и философия, носител на Хердерова награда, гордост на варненската научна мисъл.

След обновяването й предстои в следващите дни със специално създаден софтуер да бъде въведен електронен регистър на книгите от библиотечния фонд.

"Наличието на достатъчен брой компютри, бързият интернет, цветния интериор и красиво оформените пространства ще привлекат много нови млади читатели“ намира Изабела Иванова – заместник областния управител, която беше гост на тържеството при откриването на обновената библиотека.