Окръжен съд – Варна определи мярка "задържане под стража“ на 24-годишния Наско Г., привлечен като обвиняем за извършен грабеж при условията на опасен рецидив. Това съобщиха от съда

Според обвинението престъплението е извършено на 27 октомври тази година във Вълчи дол, където се опитал да отнеме чрез сила чужда вещ.

Наско Г. е многократно осъждан за извършени престъпления от общ характер.

Той и защитата му поискаха от съда да не му бъде определяна най- тежката мярка за неотклонение, а да бъде наложена втората по тежест - домашен арест.

След като съобрази становищата на страните и събраните до момента доказателствата, Варненският окръжен съд прецени, че може да бъде направено обосновано предположение за съпричастност на Наско Г. към престъплението, за което е обвинен. Грабежът е най- тежкото посегателство срещу собствеността и се наказва със затвор до 10 години. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, като 24-годишният мъж е многократно осъждан. Независимо че Наско Г. има настоящ адрес, предвид предишната му съдимост, за съда опасността той да се укрие или да извърши престъпление е реална. Поради наличието на всички законови предпоставки, Варненският окръжен съд прецени, че към момента единствената подходяща мярка за неотклонение спрямо Наско Г. е “задържане под стража".