Кампания “Приятел в нужда се познава" събира храна и консумативи за онези, които в навечерието на празниците са останали сами или нямат възможност да подредят празнична трапеза. Инициативата е на младежите от Ротаракт клуб Варна, вдъхновена от националната инициатива на Ротаракт клубовете "Купи и Дари“, предаде репортер на Агенция "Фокус".  

Искаме да направим празниците на колкото можем повече деца и възрастни от социални домове по-приятни и по-щастливи. Планираме и други инициатива за хората в затруднено положение, да почувстват, че не се сещаме за тях само по празниците, споделят организаторите.

Кампанията събира дълготрайни хранителни продукти и консумативи, а екип от  Ротаракт клуб Варна ще се погрижи пакетите с храна да достигнат до хората в нужда.

Кампанията “Приятел в нужда се познава" не събира парични средства, всеки решил да се включи, може да занесе продуктите в офиса на клуба, който се намира във Варна, на ул. “Презвитер Козма" № 11, на 27 и 28 декември от 11 до 18 часа.

Ето и част от дълготрайните хранителни продукти, които може да донесете: варива (боб, леща, ориз), макарони, кус кус, паста, консервирани храни, бебешки каши, захар, олио, брашно, пшеничен грис, лютеница, пастет, кроасани, вафли, шоколад, сладки, тоалетни принадлежности (особено бебешки – шампоани, кремчета против подсичане), чехли, пантофи, блокчета за рисуване, цветни моливи, флумастери, пластелин.

Организаторите молят да не се носят дрехи, краткотрайни хранителни продукти и  играчки.