Само ако започнеш да правиш добро, ще повярваш в него! Водени от тази непреходна, но често забравяна сентенция варненски фирми са заеха да ремонтират и обновят за своя сметка най-окаяните болнични стаи за малките пациенти на Първа клиника по инфекциозни болести към УМБАЛ "Св. Марина", научи единствено "Фокус".

Благородната кауза била инициирана на коледния коктейл на "Планекс" ЕООД. Досега на подобни мероприятия голямото семейство на "Планекс", "Полимикс Варна", "Planex Element", "Arma Form" набирало средства за Карин дом и за реализацията на други дарителски инициативи. За тази година работещите в "Планекс" ЕООД и Еко комплекс Здравец решили да подкрепят следната кауза - ремонт на болничните стаи за малките пациенти на Първа клиника по инфекциозни болести към УМБАЛ "Св. Марина" - Варна, които се намират в сграда в двора на МБАЛ "Св. Анна".

Всеки, на когото се е налагало по една или друга причина да посети отделението, е запознат с плачевното състоянието на сградния фонд, а условията, в които се налага лекари, медицински сестри и санитари да работят и лекуват децата са потресаващи. Това, което си поставяме като задача на този етап, е да ремонтираме и обновим най-проблемните помещения, обясниха от дружеството.

В средата на януари тази година инициаторите на благородната кауза провели среща с ръководството на отделението, в лицето на доц. д-р Диана  Радкова д.м.– началник клиника и инж. Светослав Стоянов - ръководител направление "Техническа поддръжка и строителство", които посочили помещенията, които са с най-належащи нужди за ремонт и освежаване. Това са два приемни кабинета, разположен на първия етаж, 3 стаи за майки с кърмачета, разположени на втория етаж, стени на източно и северно стълбище – входове и основни коридори към отделението.

След направен оглед, оценка и калкулация на необходимите строително ремонтни дейности, на 13-ти март бе даден старта на проекта, съобщиха за Varna24.bg от "Планекс" ЕООД. От дружеството допълниха, че изказват специални благодарности и на партньорите, които съдействаха с доставка на материали: "Рьофикс България", "Вебер България", "Сима - Цялата Баня", "Филбо" ООД и "Джия" ООД.