Възрастна жена от Варна не скри възмущението си. Тя разказа пред Varna24.bg, че от години заедно с две свои съседки поддържат градинките в района с лични средства. Тази година обаче жената е напът да се откаже и да остави зелените пространства около блока й да потънат в трева и мръсотия, вместо в цветя.

"Всяка година давам пари, нося разсад, поливам, за да е красиво на всички. Възрастен човек съм, но сядам и го правя без да се оплаквам, но цъфнат ли цветята започвам и да се ядосвам", разказва жената. 

По думите й малцина са тези, които пазят и се радват на стореното. Повечето за съжаление не ценят. "Постоянно чистя фасове, които хората хвърлят от терасите си. Да не говорим за боклуците, които всеки мята." Според жената обаче най-неприятно е това, което оставят след себе си собствениците на домашни любимци. "Оставят кучетата да се свършват работата в цветята, някои от кучетата са доста едри, влизат тъпчат, газят, нищо не остава, да не говорим, че пипаме с ръце".

"Миналата година се бях отказала", споделя жената.

"Имахме лалета, красиви, едри. Нацъфтяха. Точно няколко дни им се порадвахме. Една сутрин ставам, не намерих нито едно. Едно не ми бяха оставили! После как да искам да правя нещо. После същите тези хора се сърдят на община и кмет. Кметът ли ви е виновен затова?", пита жената.