Жена пропищя в мрежата: "Варненските автобуси са най-мизерните в България! Гнус ме е!". Коментарът бе публикуван под анонимен пост, в който пише: "Автобусите за Аспарухово, като за втора категория хора- стари, мръсни,  претъпкани, без климатици", видя "Фокус".

Оплакванията на варненци от състоянието на автобусите, които обслужват Градския транспорт не са от днес, но с покачването на температурите стават почти ежедневие. Мръсни и гнусни седалки, липса на климатици, претъпкани и нередовни. Това са само част от нещата, срещу които роптаят хората.

Много от тях сравняват състоянието на возилата с други български градове, особено с тези в Бургас, които са значително по-поддържани.

"Само едно леко сравнение ще ви направя с Бургас- ако знаете в какви автобуси се возят бургазлии... Аз лично неблагородно им завиждам- нови, лъснати, чисти, климатизирани до един ,с надписи и подробна информация къде отива автобуса, на коя спирка спира, коя е следващата и т.н.", пише варненка. А друга потвърждава казаното: "В момента съм в Бургас! Перфектен градски транспорт! За Варна няма да има такива условия близките години. Може лятото в Варна да припадаме по автобусите!"

Някои потребители пък призовават хората да спрат да заплащат автобусен билет.