Варненец влезе в спор със свои съграждани заради поредния пост в мрежата, свързан с проблемите с чистотата на града. Под снимка на разпилян боклук, той попита: Кметът ли да го направи това или "възпитани" граждани?

Проблемът с боклуците се задълбочи последната година, а в много райони на Варна, редовно могат да се видят торби и кашони, изхвърлени извън контейнерите. Според варненка основния проблем са клошарите в града, жената обяснява:

"Клошарите вечер, а и денем, съвсем необезпокоявано си тарашат. Даже връзват капаците, за да не затварят и да им е по-лесно на следващия обход. На другият ден пращат да изчистят и след 2 часа е пак същото. Не дай си боже направиш забележка на клошаря - може те изчака на другия ден и да те заколи (както ми каза един такъв) - района зад Спортна зала."

Много хора обаче са на друго мнение. В друг пост по същата темата, мъж разказва, че е видял как фирмата е почистила контейнерите и около тях, а минути по-късно е дошло младо момиче, което просто си е оставило торбата със смет до кофата. 

"Кога ще се научим?" питат се хората.