Жител на Варна, потресен от образуващите се постоянно нерегламентирани сметища в междублоковите пространства на ж.к. "Възраждане 3". Кадрите са публикувани по-рано днес в социалните мрежи, като от материала разбираме, че става въпрос за пространството между блок 67 и 69. Според гражданинът такъв тип гледки повече са по-стандартни в "ромските квартали". Ето какво още написа мъжът в социалната мрежа Facebook, видяхме от Varna24.bg.

"Живея в блок 67 от година и половина. Виждал съм някои хора да почистват околоблоковите пространства само веднъж, миналата година на кампанията "Да почистим България" и то само частично.

Не броя вече, колко пъти съм почиствал около моя вход и съседните и в частност, под моята тераса.

Всеки път, пълня по два големи чувала с всевъзможни гадости. Използвана тоалетна хартия, дамски превръзки, мръсно бельо, чорапи, пликове с боклук, опаковки от лекарства, шишета от всякакво естество и какво ли още не.

Видимо, живея в квартал, където - по моите наблюдения-живеят нормални хора и не мога да разбера, що за манталитет и възпитание е това. Откъде идват тези хора и къде са живели преди това?"

За по-голяма нагледност мъжът е прикачил и видео. Гражданинът отправя апел към общината за предприемане на необходимите действия.