Сега е времето тук да се появи живот! Така лаконично се обърнаха наши читатели, които изпратиха и снимки на Varna24.bg от различни райони във Варна, където зеят пусти места по тротоарите, обособени за залесяване.

Спешно трябва да проведе акция по пролетно засаждане на дървета и храсти, като растенията може да бъдат осигурени по общинска компенсаторна озеленителна програма на Община Варна, настояват нашите читатели.

Хората са категорични, че в една убранизирана територия, един от най-важните въпроси и този с осигуряването на екологично равновесие, а това става чрез повече зеленина.

Варненци припомнят, че почти всяка година се провежда акция за пролетно засаждане на дървета и храсти, осигурени чрез компенсационни програми на Общината. Инициативата предвижда за всяко отсечено дърво или храст да се засадят три броя от подобен вид за компенсация.

Може чрез районните кметства да се организира съботник по засаждане на дървета в града, съветват варненци и заключават философски – засади дърво, направи добро!