За изключително голям проблем, сигнализираха живеещи в централната част на Варна. Пред къщите им е започнат ремонт по закърпването на улиците, но без никаква предварителна информация. Това е в нарушение, категорични са те, тъй като всеки ремонт трябва да има такива информационни табла. Тук дойдоха едни майстори в петък, почнаха да къртят асфалта, вдигна се голяма пушилка, разказват хората. Ясно като бял ден е, че е за добро – асфалтира се кръстовището, но така не се прави, обясняват те.

Става въпрос за едно от най-натоварените кръстовища във Варна - между улиците "Иларион Макариополски“ и "Марко Балабанов“. Хората настояват при извършване на такива кърпежи, да има предварителна информация, закачена по дърветата.

Освен това, допълват те, кръстовището е много натоварено – районът е само с еднопосочни улици. Всичко се прави урбулешката – без никакъв план, казват хората.

Друг проблем, който те от сега очакват, е работата да бъде свършено не много добре, така че при един по-силен дъжд, кръстовището ще се превръща в голямо езеро. То и сега, заради денивелацията на терена, улица "Марко Балабанов“ често става река, а след ремонта на кръстовището, положението може да се изостри, обясняват хората и се надяват компетентните общински органи да заострят вниманието си към ремонта на такива възлови улици, защото след това всичко ще бъде като в приказката: Като се обърне колата, пътища много!